Birgitte Nergaard-Kofod

Jeg bor i Ledøje, er 49 år og gift med Morten. Vi har tre børn på 13,12 og 9 år. Jeg er tandlæge og arbejder i den kommunale tandpleje i Greve og er desuden ansat på tandlægeskolen, hvor jeg som klinisk underviser er med til at uddanne fremtidens tandlæger og tandplejere i børnetandpleje. 

Jeg elsker det nære landsbysammenhold, der er i Ledøje, hvor jeg selv bidrager med at støtte op om bylaugets arrangementer. Desuden er jeg koordinator på Ledøjes årlige julekalender, som vi nu har haft i 7 år.  

Min interesse i politik bunder i de ting, jeg selv har oplevet som borger i kommunen. Som mor til børn, der har været i vuggestue, børnehave, skole og som bruger de lokale idrætsklubber mm. Jeg har også oplevet kommunens hjemmepleje i forbindelse med min mors sygdom og død. Alle steder har jeg mødt mange søde, fantastiske mennesker, men har også set flere steder, hvor der er behov for forbedring! 

Det har været naturligt for mig at engagere mig i lokalsamfundet. Da børnene var små, sad jeg i som formand for forældrerådet i Mariehønen også med i områdebestyrelsen i flere år og fik her en indsigt i hvordan strukturerne er opbygget i en kommune. Da min mand er med i Ledøje bylaug har jeg derfor herigennem fulgt med i problematikken om grusgrave mm. 

Vi har en skøn kommune, der ligger helt fantastisk. Vi har en vidunderlig natur – og ligger stadig tæt på København. Derfor er vi en attraktiv kommune for mange, der pendler. Vi skal sørge for stadig at kunne tiltrække nye borger samtidig med vi stadig passer på dem, der i forvejen bor her. 

Jeg har altid ment, at hvis ønsker forandring, så er man nødt til at deltage i processerne. Det er nemt nok at sidde og brokke sig. Men man kan ændre tingene til det bedre og den proces vil jeg gerne præge. Vi kan godt få et bedre Egedal for alle! 

Mine mærkesager

For dig og for Egedal

Værdig alderdom

I Egedal bliver den ældre befolkningsgruppe større i de kommende år. Heldigvis er de fleste raske og aktive. Alle ældre har krav på en værdig alderdom, hvor de selv kan vælge, hvordan deres liv skal være. Som kommune skal vi sørge for der er aktiviteter og idrætsfaciliteter til vores ældre. Vi skal hjælpe de ældre, der er sårbare og syge. Der skal være fokus på fastholdelse/ rekruttering af dygtige medarbejder.  

Og hvorfor har vi ikke et friplejehjem i Egedal!?


Gode sports- og fritidsaktiviteter til alle

Sports- og fritidsaktiviteter er vigtig ting i alle aldre. Vi danner fællesskaber og sociale relationer. Det bidrager til vores sundhed både psykisk og fysisk.  

Derfor er det så vigtigt, at vi som kommune bakker op om og styrker vores sports- og fritidsaktiviteter samt er med til at udvikle og vedligeholde faciliteterne. Vores frivillige gør et kæmpe arbejde og dem skal vi fortsat støtte op omkring. 


To-årlige skole/hjem-samtaler

Folkeskolen i Egedal skal være verdens bedste sted at være! Det er så vigtigt at børn og unge får en skolegang. De skal stimuleres og udfordres så hver enkelt elev får mest muligt ud sit potentiale. 

Et vigtigt redskab til dette er et styrket skole/hjem-samarbejde. Små problemer skal fanges og løses inden de bliver store og svære. 

Derfor vil jeg kæmpe for at få genindført to årlige skole/hjem-samtaler.

Min baggrund

Jeg er 49 år, tandlæge og bor i Ledøje med Morten. Sammen har vi 3 børn, Ellen på 13 år, Agnes på 12 år og Bertram på 9 år.  

Jeg kender vores kommune særdeles godt, idet jeg er opvokset i Ølstykke med mine forældre og søskende på Slejpners Plads. Jeg har gået på Stengårdsskolen, på Stenløse Privatskole samt på Stenløse Gymnasium (nu Egedal gymnasium). Jeg flyttede til København, mens jeg læste til tandlæge, men flyttede tilbage til kommunen i 2006. Jeg bor i Ledøje, hvor vi elsker at være. Vi blev forelskede i stemningen i byen, der er helt speciel med det fantastiske sammenhold, der er her. 

Jeg elsker sport – er nu ikke aktiv selv, men nyder en god fodbold- eller håndboldkamp. Med tre børn, der også har et aktivt fritidsliv, er der nok at se til og heldigvis er de også glade for sport. Er der sport i tv, så er det mig, der styrer fjernbetjeningen! 

Ellers er jeg et udpræget familie menneske og bruger fritiden sammen med mand og børn. En god bog og en teatertur er også højt på min liste over yndlingsbeskæftigelser. 

CV

Erhvervsansættelser: 

  • Tandplejen i Greve kommune (2020-)
  • Tandlægeskolen, Københavns universitet (2020-)
  • Tandplejen i Greve Kommune (vikariat 2019)
  • Tandplejen i Egedal kommune (2013-2019)
  • Privatansat tandlæge (1996-2012) 

Uddannelser:

  • Diplom i ledelse, færdig 2020
  • Tandlæge, Cand. Odont (1990-1996)
  • Stenløse Gymnasium (1987-1990) 

Tillidshverv:

  • Tillidsrepræsentant for tandlægerne, Egedal kommune
  • Formand for forældrerådet Mariehønen  

Kontakt

E-mail: BirgitteNK@gmail.com
Telefon: 30139555
Facebook: /Birgitte.konservative/